You are here: Home / Somanous Wellness Programs / Laughter Yoga

ΓΙΟΓΚΑ ΓΕΛΙΟΥ

ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ!

Ποιος δεν έχει παρατηρήσει την ευχάριστη αλλαγή στη διάθεσή του, όταν είναι χαρούμενος και έχει γελάσει αρκετά! Οι ευεργετικές αλλαγές στη βιοχημεία ολόκληρου του οργανισμού είναι πολύ μεγάλες, είναι αθροιστικές και επηρεάζουν θετικά τη σωματική και τη ψυχική μας υγεία!

ΙΣΤΟΡΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 1995 ο Δρ.Μαντάν Κατάρια από την Ινδία συνειδητοποιώντας τα οφέλη του γέλιου δημιούργησε  τη Γιόγκα Γέλιου ξεκινώντας με λίγα άτομα σε ένα πάρκο της Βομβάης. Ο Δρ.Κατάρια ανέπτυξε μια σειρά ασκήσεων γέλιου, οι οποίες περιλάμβαναν παίξιμο ρόλων και άλλες τεχνικές διατηρώντας την παιδική διάθεση. Κάνοντας Γιόγκα σε τακτική βάση, ο Δρ.Κατάρια και η σύζυγος του Μαντούρι ενσωμάτωσαν στοιχεία της Γιόγκα ιδιαίτερα των αναπνοών που γίνονται ενδιάμεσα από τις ασκήσεις γέλιου αυξάνοντας τη θετική τους επίδραση. Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η Γιόγκα Γέλιου: ένα μείγμα αναπνοών, stretching και ασκήσεων γέλιου που καλλιεργούν την παιδική διάθεση. 

 Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι ο οργανισμός δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στο προσποιητό και αυθόρμητο γέλιο, και τα δύο προκαλούν την ίδια χημεία ευτυχίας. Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε καλή αίσθηση του χιούμορ για να γελάσουμε.  

Το  γέλιο συνδέει ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες, βιοτικό επίπεδο και χώρες. Η Γιόγκα  Γέλιου προάγει ένα δυνατό σύνδεσμο ανάμεσα στους ανθρώπους που γελούν μαζί σε επίπεδο καρδιάς, παρέχοντας κοινωνική αλληλεπίδραση και δικτύωση – βασικά συστατικά της ευτυχίας. Βασικός στόχος της Γιόγκας Γέλιου είναι η φιλία μεταξύ των ανθρώπων και η Παγκόσμια Ειρήνη!

Οι τεχνικές που συνεχώς αναπτύσσονται προσαρμόζουν τα στοιχεία αεροβικής άσκησης, το χορό, τις ασκήσεις, τα παιγνίδια, ξυπνούν την παιδική διάθεση και προάγουν τη συναισθηματική ροή και απελευθέρωση. 

ΤΑ ΟΦΕΛΗ

Η Γιόγκα Γέλιου προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία μας:

  • Μειώνει τις συνέπειες του άγχους,
  • Απελευθερώνονται ενδορφίνες, γνωστες και ως ‘ορμόνες της ευτυχίας’,
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα,
  • Προκαλεί άριστη οξυγόνωση του οργανισμού,
  • Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος,
  • Ενεργοποιεί τους νευρώνες – καθρέφτες με την οπτική επαφή στην ομάδα,
  • Βελτιώνει την κοινωνικότητα,
  • Απελευθερώνει μπλοκαρισμένα αρνητικά συναισθήματα,
  • Συμβάλλει στην αντιγήρανση και πολλά άλλα.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Η Γιόγκα Γέλιου απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, επίπεδα, φυσική κατάσταση και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες. Συστήνεται να γίνεται σε τακτική βάση σε οργανωμένη ομάδα. Πολύ χρήσιμο θα ήταν επίσης η παρακολούθηση βιωματικών εργαστηρίων για την εκμάθηση βασικών ασκήσεων με σωστό τρόπο, για να μπορεί κάποιος να την εφαρμόζει και μόνος του σε  καθημερινή βάση, καθώς και Πιστοποιημένη εκπαίδευση για Συντονιστές γέλιου.

Τα μικρά  παιδιά γελούν  γύρω στις 400 φορές την ημέρα σε αντίθεση με τους ενήλικες που γελούν  κατά μέσο όρο 15 μόνο φορές την ημέρα και ίσως κάποιες φορές και λιγότερο ! Στη σημερινή εποχή κρίνεται απόλυτα αναγκαίο να βρίσκουμε τρόπους να φροντίζουμε την υγεία, ευεξία και τη φυσική μας κατάσταση με φυσικούς τρόπους . Η Γιόγκα Γέλιου είναι ένας εναλλακτικός τρόπος άσκησης που βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία με τον πλέον πιο  διασκεδαστικό τρόπο και έχει κατακτήσει τον κόσμο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ

 Αντιγόνη Λουκά, , Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής – Φυσιοθεραπείας (Μόσχα), Pilates/Yoga Instructor, Master ThetaHealing, Certified Laughter Yoga Teacher από τον ιδρυτή της μεθόδου Δρ.Μαντάν Κατάρια στην Ινδία.

Αντιγόνη Λουκά, , Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής – Φυσιοθεραπείας (Μόσχα), Pilates/Yoga Instructor, Master ThetaHealing, Certified Laughter Yoga Teacher από τον ιδρυτή της μεθόδου Δρ.Μαντάν Κατάρια στην Ινδία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Ημερομηνία & Ώρα

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

18:00 – 21:00

Τοποθεσία

Somanous by Anastasia

(Εντός του Πολυχώρου Nodo Junior)

Τιμή Σεμιναρίου

50 ευρώ / Συμμετοχή

(Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%)

Εξασφαλίστε σήμερα τη Θέση σας: