Η Φιλοσοφία μας

You are here: Home / Η Φιλοσοφία μας

Μπορείς να ζεις μια ζωή μέσα στον Φόβο ή μέσα στην Αγάπη,

Μπορείς να κοιτάζεις στον καθρέφτη και να αγαπάς ή να μάχεσαι συνεχώς με τις «ατέλειες» που βλέπεις : όμως αναρωτήθηκες ποτέ ποιος είναι αυτός που «κοιτάζει» στον καθρέφτη;

Ποιος είσαι λοιπόν;

Υπάρχει ο φόβος ως ένστικτο (λειτουργεί πάντοτε στο τώρα) και υπάρχουν και οι Φοβίες (πλασματικές μη ρεαλιστικές προβολές του νου στο παρελθόν ή μέλλον όχι στο Τώρα).

Οι φοβίες είναι απλά στο μυαλό, ο χρόνος τις τρέφει, οι ψευδαισθήσεις κρατούν ζωντανό το «Εγώ» και αυτό πρέπει να πεθάνει εν ζωή για να ξαναγεννηθεί κανείς ελεύθερος από τον αρνητικά προγραμματισμένο υποσυνείδητο Νού.

Οι σκέψεις μας είναι «ενέργεια» και η ενέργεια αυτή δημιουργεί τα «πάντα», γι’αυτό προσέξτε τι σκέφτεστε! Ο χρόνος υπάρχει μέσα στο μυαλό μας χωρίς αυτό δεν θα είχαμε καμία αίσθηση του χρόνου παρά θα ζούσαμε ελεύθεροι στο τώρα, όπως ακριβώς όταν είμασταν παιδιά!!

Όταν φοβάστε απλά πάρτε μια εισπνοή και αφουγκραστείτε τις ανάγκες του σώματος (δεν λέει ποτέ ψέματα) και όχι τις επιθυμίες του νου αυτές είναι πλασματικές!

Ρωτάτε συνέχεια τον εαυτό σας πως νιώθει, τραβήξτε την προσοχή από το μονοπώλιο του νου και εστιάστε και λίγο στην καρδιά.

Μόνο έτσι θα μάθετε (αφού πρώτα ξεμάθετε αυτά που σας μάθανε ότι είστε). Παρατηρήστε τις σκέψεις (θα εκπλαγείτε με το πόσο αρνητικές, επικριτικές, «φοβιστικές» είναι) σας χωρίς να ταυτίζεστε μ’αυτές,άλλωστε αυτές δεν είστε εσείς: ενεργοποιήστε τον Παρατηρητή που όλοι έχουμε μέσα μας και να θυμάστε πάντα…

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ!!!!! ΔΥΣΚΟΛΟ? ΝΑΙ!!!…ΠΟΛΥ, !!!!! ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ’ ΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!!!

Για να αποκαλυφθεί το ανθρώπινο μεγαλείο που υπάρχει μέσα μας πρέπει πρώτα εμείς οι ίδιοι να θέλουμε να το δούμε, να θέλουμε να το «αναδείξουμε»

Το σώμα, ο νους, η ψυχή και το πνεύμα μας είναι όλα ΕΝΑ, και σαν σύνολο πρέπει και να αντιμετωπίζονται.

Πιστεύουμε στα θαύματα

Γιατί απλά τα βλέπουμε, γιατί απλά δεχόμαστε το «θαύμα» που είναι η ίδια η ζωή.

Γιατί έχουμε υπάρξει μάρτυρες σε σειρά μικρών και μεγάλων θαυμάτων, έχουμε δει σώματα μέσα από την άσκηση να μεταμορφώνονται, έχουμε δει ψυχές και σώματα να θεραπεύονται στιγμιαία, έχουμε δει ανθρώπους να αποκαλύπτονται , να γνωρίζουν τον εαυτό τους για πρώτη φορά, να βάζουν στόχους και να τους πετυχαίνουν, να μαθαίνουν να αγαπούν, να σέβονται, να εκτιμούν τον εαυτό τους, να δέχονται την ευθύνη της ζωής τους και να γεύονται την ελευθερία που τους δίνει η ανάληψη αυτής!

Συμβουλέυουμε

Ζήστε την ζωή σας κάθε στιγμή, τα μόνα που χρειάζεται είναι Δύναμη θελήσεως, κουράγιο για το πρώτο εκείνο βηματάκι, αφοσίωση, ένας ήσυχος νους, δράση και όχι αντίδραση, παρατήρηση των σκέψεων, συνειδητότητα, εγρήγορση στο τώρα, παράδοση στην ροή της ζωής, αποδοχή του εαυτού, σεβασμός της ελεύθερης βούλησης όλων των όντων, θετικές σκέψεις, όνειρα, οράματα, χαρά, έμπνευση, φαντασία, ευγνωμοσύνη για τα λίγα ή πολλά δώρα της ζωής, να μάθουμε να βάζουμε όρια μέσα από την αυταγάπη έτσι ώστε να γίνουμε συν-δημιουργοί της ίδιας μας της ζωής!! Γεννηθήκατε μ’αυτό το δικαίωμα, διεκδικήστε το από τον ίδιο σας περιοριστικό νού!!!!!!