Garuda

Το Garuda είναι ένα σύμβολο στην βουδιστική όσο και την ινδουιστική μυθολογία είναι μία ιερή θεότητα που συμβολίζεται με την μορφή πτηνού  που μεταμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες και τις συνθήκες. Κάπως έτσι μεταμορφώνεται και το σώμα μας.

To σύστημα Garuda εμπνεύστηκε και ανέπτυξε ο James D’ Silva, προσωπικός γυμναστής της Madonna, Gwyneth Paltrow, Trudie Styler και πολλών άλλων.

Το Garuda προσφέρει καρδιαγγειακή προπόνηση, εστιάζοντας στην πνευματική συγκέντρωση και διδάσκοντας την ιερή αρχή της χαλάρωσης μέσα στην κίνηση.

Το αποτέλεσμα είναι ένα δυνατό, λεπτό, γεροδεμένο σώμα, βελτιωμένη στάση και άνεση σε σώμα και πνεύμα.

Οι ασκήσεις είναι απεριόριστες και δουλεύουν κάθε σημείο του σώματος. Τα μαθήματα σχεδιάζονται έτσι ώστε να αποτελούν πρόκληση αλλά παράλληλα να είναι και διασκεδαστικά.

Δεδομένου ότι η ύλη της τεχνικής έχει μεγάλο εύρος εφαρμογής, οι συνδυασμοί κυμαίνονται από αρχάριο βασικό επίπεδο, μέχρι προχωρημένο-επαγγελματικό.

΄Ολες οι ασκήσεις έχουν επινοηθεί ώστε να υπάρχει συνειδητότητα κατά την διάρκεια της άσκησης, ενώ το σώμα δυναμώνει και αποκτά τη μέγιστη ευλυγισία.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξελίξει μία κίνηση και να καλύψει όλες τις λειτουργικές ανάγκες κάθε ηλικίας και ικανοτήτων.

Για να ενταχτείτε στα τμήματα Garuda, που έχουν ήδη ξεκινήσει, θα πρέπει:

ή να παρακολουθήσετε ένα τετράωρο Garuda Workshop

ή εάν είστε ήδη γνώστες του Pilates, να παρακολουθήσετε 4 – 6 ιδιαίτερα μαθήματα μαζί μας,

Garuda Workshop

Πρόκειται για ένα τετράωρο workshop όπου θα γνωριστούμε με την φιλοσοφία του Garuda , στο body mapping (χαρτογράφηση του σώματος σας, γιατί κάθε σώμα είναι ξεχωριστό και μοναδικό και θέλει την δική του προσέγγιση στην άσκηση ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα μας)

θα μάθετε να αναπνέετε συνειδητά κατά την διάρκεια της άσκησης και να συνδέεστε με την ιερή σας βιολογία ώστε να γίνεται πιο συνειδητοί μέσα στο δικό σας σώμα.

θα μάθετε να ασκήστε και να κινείστε δημιουργώντας χώρο στο σώμα και να γειωθείτε μέσω των πελμάτων ή οποιοδήποτε μέρος του σώματος ακουμπάει στο έδαφος.

Θα μάθετε να κινήστε πάντα ή από το κέντρο προς τα άκρα ή αντίθετα και την ώρα της κίνησης spiral θα μάθετε να κινείστε περιστροφικά προς τα πάνω και έξω από κάθε άρθρωση (περιστροφική σκάλα) και πολλά άλλα !

Το μάθημα είναι ένα πνευματικό ταξίδι, που όταν ξεκινάει συνδέεστε με τον εσωτερικό σας χώρο. Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος κίνηση. Υπάρχει η δυνατότητα σας να κινείστε μέσα στο χώρο, ώστε να δημιουργήσετε ένα σώμα πιο δυνατό και λεπτό!

Πλεονεκτήματα της τεχνικής Garuda

Το σώμα μας είναι ο ναός μας, αν επιθυμούμε να το έχουμε να μας φιλοξενεί μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς πόνο, γεμάτο υγεία, ευλυγισία οφείλουμε από τώρα να το εκπαιδεύσουμε!

Τα αποτελέσματα του Garuda είναι εντυπωσιακά. Αυξάνει τη δύναμη, ελαστικότητα, αντοχή, και φυσική κατάσταση. Προσφέρει καρδιοτονωτική εξάσκηση, ενώ συγχρόνως αυξάνει την αυτοσυγκέντρωση στην άσκηση. Το αποτέλεσμα είναι ένα δυνατότερο και λεπτότερο σώμα με βελτιωμένη στάση.

Το Garuda είναι ιδανικό για όλους, ανεξάρτητου ηλικίας και ικανοτήτων. Προσφέρει ένα νέο και βελτιωμένο τρόπο κίνησης του σώματος μέσω των απεριόριστων ασκήσεών του.

Τα μαθήματα σχεδιάζονται ώστε να είναι κατάλληλα τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους.

Garuda Matwork

Ο James D’ Silva, συνδυάζοντας με προσοχή στοιχεία Yoga, Pilates και χορού, δημιούργησε και ανέπτυξε το Garuda matwork.

Το περιεκτικό αυτό σύστημα κίνησης χρησιμοποιεί την αναπνοή ως τη βασική κατευθυντήρια δύναμη τόσο για να ανεβάσει τη θερμοκρασία και την ενέργεια του σώματος όσο και για να ηρεμήσει το νευρικό σύστημα.

Μέσω της συγκέντρωσης η κίνηση γίνεται διαισθητική, ρυθμική, με ροή, ξεκινώντας από απλά σε πιο πολύμορφα μοτίβα κίνησης. Κάμψεις, εκτάσεις, στροφές ενθαρρύνουν την ευελιξία της σπονδυλικής στήλης δίνοντας την πρωτοβουλία στο σώμα να ανακαλύψει ξανά τη φυσική ανάγκη του για κίνηση.

Το αποτέλεσμα είναι μία επαναπροσδιορισμένη εμπιστοσύνη στη δύναμη και τη λειτουργικότητα που διαθέτουμε και η κατανόηση ότι σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται το σώμα μας, έχουμε μέσα μας την επιθυμία και την προοπτική της αλλαγής και εξέλιξης.